Nou Ie lucrata manual

Ie romanesca

New product

Ie ce pastreaza acelasi tipar de croire ca pe vremuri.

Ie model "Creasta de cocos"

More details

Informații

Iti doresti o ie romaneasca care sa fie perfecta pentru sufletul tau? Ei bine,  vezi aici daca avem ceea ce cauti! Unele dintre aceste ii cusute manual au modele  inspirate din natura sau mai bine zis de la pasari – ne putem gandi la ” ie cusuta pentru femei creasta de cocos (capete de pupaza)”, de la insecte, pardon arahnide ne putem gandi la ” ie femei panza de paianjen”, de la flori – ie cu model floral etc.  In stoc exista modele pentru toate gusturile. La unele ii cusatura traditionala este contrabalansata de o puternica nota moderna. In momentul in care te imbraci cu o ie iti da senzatia de confortabil datorita texturii, dar efectul principal este eleganta.

Chiar daca traversam o perioada mai dificila, din punct de vedere economic, ia romaneasca autentica continua sa fie lucrate manual. Mestesugarii romani nu s-au lasat influentati de exodul de ii lucrate in diferite tari, care ne-au invadat piata, ne-au copiat modelele, dar care nu sunt lucrate manual si nu au aceeasi calitate a panzei. 

Cum e croita o ie romaneasca?

Mestesugariii continua sa lucreze ia cusuta manual ce pastreaza acelasi tipar de croire ca pe vremuri, acea cusatura care uneste maneca de partile din fata si spatele iei, acel model decorat de pe maneca, numit „altita”, cat si „raurile” care sunt ca model niste  benzi drepte sau oblice cusute pe piept si pe maneci si sa nu uitam cheitele care sunt cusaturile de imbinare a materialului care se executa tot manual.